неделя, 2 май 2010 г.

ПЛЕЯДИТЕ - БЛАГОСЛОВИЯТА НА ЛЮБОВТА

Преди да получите тази или някоя от останалите звездни инициации, трябва да получите Настройката за укрепване на фините тела и Инициацията против заблуди. По¬добно на останалите звездни инициации, можете да получите инициацията на Плеядите просто като по¬молите за нея (след като извършите Настройката за укрепване на фините тела и Инициацията против заблуди). Препоръчвам ви, преди да помолите и да получите тази инициация, да прочетете цялата глава. Как-то и при останалите звездни инициации получаването на цялата инициация отнема час и четвърт.
Целта на инициацията на Плеядите е да ви помог¬не при отварянето на сърдечната чакра по един безо¬пасен, цялостен и органичен начин. По принцип най-ефикасният и безопасен начин да се отвори една чакра е това да стане, както впрочем става и в тази инициа¬ция, посредством божествено направлявания разум на шакти. Голям брой популярни упражнения за чакрите отварят насила и преждевременно листенцата на чакрата. Това почти винаги води до разстройване на функционирането на чакрата, а често и до нейното увреждане, което понякога е за цял живот. Когато сърдечната чакра стане по-отворена, се разгръщат по-добре всички нейни функции.
Една от важните функции на сърдечната чакра е балансирането и хармонизирането на останалите чакри. Нейната позиция в центъра на системата на чакрите отразява тази й функция. От духовна перспектива най-важната функция на сърдечната чакра е да ни помогне да изпитаме по-голяма любов и състрадание към себе си и към останалите хора. Любовта, която тя ни помага да изпитаме, е по същество безкористната любов на Христовото Съзнание. Пгобройни нива на по-непосредствено въздействие, в до¬пълнение към оказването на помощ за по-дългосрочна¬та цел, свързана с развиването на Христовото Съзнание. Част от благоприятните ефекти са по-голяма любов и състрадание към "себе си и останалите хора, увеличена искреност и по-дълбока връзка с природата (основното качество на Плеядите).
Когато говорим за отварянето на сърдечната чакра, говорим съвсем буквално за общата степен на отваряне на нейните 12 листенца. Важно е да се нап¬рави разлика между четири неща за чакрите, които в популярната литература често се смесват едно с дру¬го. Това са:
1. Степента на отваряне на дадена чакра.
2. Количеството енергия в чакрата.
3. Количеството енергия в чакрата по отношение на друга чакра или чакри.
4. Действителното функциониране на дадена чакра.
Като аналогия нека разгледаме количеството слънчева светлина в различните цветя на един и същ храст. По отношение на някое от цветята на храста можем да отбележим до каква степен са отворени листенцата на неговия цвят, какво количество светли¬на има в това цвете, какво е количеството светлина в това цвете в сравнение с останалите цветя на храста и какво е действителното функциониране на храста. По-късно в тази глава ще дадем допълнителни обяснения във връзка с тези различия и защо те са важни.
Плеядите представляват група звезди в съзвезди¬ето Телец, на около 400 светлинни години от нашата слънчева система. Състоят се от няколкостотин ярки, горещи звезди, които са възникнали едновременно в един голям междузвезден облак от прах и газ. Плея¬дите се придружават от синя мъглявина, образувана от много фин прах, който отразява синята светлина от звездите.
За седем от звездите на Плеядите още от древ¬ността се знае, че могат да се наблюдават с невъоръжено око, въпреки че различните наблюдатели съоб¬щават за различен брой звезди, в зависимост от ост¬ротата на своето зрение и от условията за наблюдение. В гръцката митология звездите на Плеядите се асоци¬ират със седемте дъщери на титана Атлас и океанидата Плейона: Алциона, Майя, Електра, Меропа, Тайгета, Келено и Стеропа. Най-ярката звезда на Плеяди¬те, Алциона, е приблизително 1000 пъти по-ярка от нашето Слънце, докато най-бледата е с 1/100 от яр-костта на Слънцето.
Плеядите са едно от най-ярките звездни струпвания, които могат да се видят в северната полусфера, и със сигурност са най-известното. В съвременните времена Плеядите вероятно най-често от всички останали небесни обекти извън нашата слънчева система са били предмет на интерес от страна на астроно¬мическите фотографи. В древността Плеядите били известни и почитани в редица култури. Хелиакалното (съвпадащо с изгрева на Слънцето) изгряване на Плеядите през пролетта в Северното полукълбо често отбелязвало началото на мореплавателния и земедел¬ския сезон, така както утринното залязване на Плея¬дите през есента сигнализирало за края на сезона. Този изгрев и залез често били основание за провеж¬дането на религиозни празници. В древността била широко разпространена вярата, че голям брой от важните събития се случвали или при изгрева, или при залеза на Плеядите. Според традицията Буда се родил по време на изгрева на Плеядите, а Атлантида потъ¬нала по време на техния залез.
Подобно на арктурианците, плеядианците рабо¬тят с Христовото Съзнание като цяло, но се фокусират в по-голяма степен върху неговите женски, ин аспекти. Сириус, Арктур и Плеядите образуват важен енергиен триъгълник за развитието на Христовото Съзнание. Ин честотите от Арктур и Плеядите (в частност Алциона) балансират прекалено добре изразените ян честоти на Сириус. Ин честотите от Плеядите работят предимно с нечетните лъчи, докато ин честотите от Арктур работят главно с четните лъчи. Фактът, че са необходими два източника, за да се балансират ян честотите на Сириус, е свидетелство за силата на Сириус. В главата, посветена на Сириусиацската звездна инициация, ще се спрем на голямото значение на Сириус по отношение на Христовото Съзнание.
Тъй като пълното развитие на Христовото Съзнание включва работа с многобройни, взаимно свързани нива на реалността, за оказване на помощ за развитието на човечеството са необходими много и различни духовни водачи. Тук посочвам четири основ¬ни области, в които плеядианците са особено умели:
1. С развитието на Христовото Съзнание настъп¬ва драматична промяна във функционирането на сърдечната чакра. Това включва количествена промяна на досега съществуващата й способност да хармонизира, балансира и ръководи останалите чакри. Включва също така разгръщането на скритите потенциали на сърдечната чакра да играе основна роля в общото ръководство за развитието на Христовото Съзнание.
2. Плеядианците са особено умели в използването на една от характерните способности на Кос¬мическия Христос в това, което е било наречено "космическа проекция" - способността енергията на сърдечната чакра на Космическия Христос да се проектира в равна степен до всяка точка на вселената. Плеядианците са много добри, когато трябва да окажат помощ на нап¬редналите в развитието на Христовото Съзнание ученици да получат достъп до това универсално присъствие на Космическия Христос. Когато това стане, е налице изключителното усещане, че всяка точка в пространството е свещена и е център на вселената.
3. За да бъдат енергиите на Христовото Съзнание най-ефективни, те трябва да са интегрирани на клетъчно ниво. Плеядианците играят важна и постоянна роля в работата на клетъчно и суб-клетъчно ниво, в това число много важната работа с нишките на ДНК.
4. Езотеричните традиции по целия свят са разб¬рали, че във физическата светлина се крият забележителни тайни за структурата на вселената, както и една метафорична стълба, която може да се използва за поетапния достъп до по-високите нива на съзнанието. Един от начи¬ните (ние. В бъдеще плеядианците ще помогнат на хората да използват някои ключови честоти на физическата светлина, за да изградят това, ко¬ето е било наречено "Христово Тяло", същест¬вуващо в латентно състояние в полето на фината енергия на всеки човек. Между развитието на Христовото Тяло и развитието на Христовото Съзнание има взаимодействие - всяко от тях помага на другото. Древните маи се занимава¬ли изключително с това. В бъдеще плеядианци¬те ще помогнат на хората да използват и други честоти на физическата светлина, за да активират местата на нишките на ДНК върху фините тела. Една от важните функции на тези места (енергийни центрове, чиято дискова форма напомня формата на сателитна чиния) е да ни помогне да приемаме и интегрираме по-добре енергиите от различните неземни цивилизации, чието предназначение е да ръководят духовното развитие на хората.