неделя, 2 май 2010 г.

ДНК на финото тяло и ДНК на физическото тяло

Всъщност аз вярвам, че сегашната информация за това, че е имало 12 нишки на ДНК, вероятно е тази информация. С други думи, хората, които получават информация, че е имало 12 нишки ДНК, са допуснали, че това означава 12 физически нишки. От метафизическа гледна точка за мен няма смисъл да говоря за 12 физически нишки на ДНК, защото основният принцип, на чиято основа се организира светът на явленията, е принципът на дуализма: нощ и ден, студено и горещо и т.н. В нашето тяло виждаме, че ако притежаваме по повече от едно от дадено нещо, то те са две. Имаме два бъбрека например - бъбрекът от дясната страна е повече ян, а бъбрекът от лявата страна е повече ин. Целият този дуализъм е отражение на факта, че първичният лъч на сътворението, лъчът Кав, както е наречен в Кабала, е имал ин и ян аспект. Тъй като всичко произлиза от този първичен лъч, всичко във вселената има ин аспект и ян аспект. Ако разгледате нишките на ДНК, едни от тях са ин, а други са ян и има много ясна връзка с първичните ин и ян на лъча Кав. Когато се развиваме духовно, енергийните центрове, независимо дали става дума за чакри, жлези, или ДНК, увеличават скоростта на своята вибрация, но не и своя брой.
Ако приемем, че си прав, започнали ли са да се активизират някои от светлинните места на 12-те нишки във фините тела? Ако е така, ще се отрази ли това на нашите чакри и на нашия физически живот?
Доколкото на мен ми е известно, начинът, по който е определено да се развие процесът, е, че в бъдеще, когато местата бъдат активирани, човек ще стане много по-възприемчив към неземните енергии, като всяко от местата ще се свързва с една съвкупност от енергии. Така че активирането на мястото не въздейства непосредствено върху системата на чакрите. Но енергиите, които ще бъдат абсорбирани в резултат от това активиране, със сигурност ще имат много голям ефект.
Някои от тези 12 фини места на ДНК ще бъдат активирани от неземни цивилизации, които бих¬те очаквали и познали като сириусианите и плеядианците. Но някои от тях включват цивилизации, с които е определено да се свържем в далечното бъдеще, а на хората все още не е разкрито какво представляват тези цивилизации. Въпреки че със сигурност ще е интересно да поразсъждаваме кои са те, на този етап това би било чиста спекулация.
Всеки, който вземе участие в седемте инициации, посочени в книгата, е пионер в този процес. Носейки тези енергии, те помагат за еволюцията на човечеството. Просто с това, че са в една стая с други хора и че излагат и други хора на въздействието на тези енергии, те помагат за еволюцията на човечеството. Тук действа и един друг прин¬цип, който се състои в това, че енергиите, които Духовната Йерархия може да изпрати на нашата планета, зависят от възприемчивостта и резонанса на енергиите, които вече са тук. С други думи, те трябва да действат под ръководството на собствените си правила. Поради начина, по който техните правила работят, за тях е много по-лесно да позволят изпращането на дадена енергия до тази планета, ако на нея вече съществува някакъв неин предшественик или някаква нейна форма, отколкото ако тя е абсолютно нова.