четвъртък, 6 май 2010 г.

БЕТЕЛГЕЙЗЕ - БЛАГОСЛОВИЯТА НА РАЗ¬ШИРЕНОТО ОСЪЗНАВАНЕ НА ДУШАТА

Преди да получите тази или някоя от останалите звездни инициации, трябва да приемете Настройката за укрепване на фините тела и Инициацията против заблуди. По¬добно на останалите звездни инициации можете да получите инициацията на Бетелгейзе просто като по¬молите за нея (след като извършите Настройката за укрепване на фините тела и Инициацията против заблуди). Препоръчвам ви, преди да помолите и да пол¬учите тази инициация, да прочетете цялата глава.
Предназначението на инициацията на Бетелгейзе е да нарасне вашето осъзнаване на собствената ви Душа. Плеядианската и Веганската инициации подготвиха пътя за тази инициация. Отварянето на сърдечната чакра в Плеядианската инициация улеснява вливането на любовта. Вливането на състрадание във Веганската инициация улеснява осъзнаването на душата, защото истинският източник на състрадание е душата. Душата не може да се дефинира с духа въпреки че може да се изживее. Душата притежава три основни аспекта: воля, любов и висш ум. Тази инициация работи с аспекта на любовта на душата, докато Плеядианската инициация въздейства върху нивото на личността. По време на приемането на инициацията на Бетелгейзе или през седмиците след нея някои хора могат временно да се почувстват като че ли тялото им се разтваря и те се превръщат в чиста любов. Могат, също така, временно да са с усещането, че са изтеглени нагоре и са изкоренени. Не се страхувайте, ако изпитате подобни усещания - те са нещо напълно нормално и усещането за осъзнаването на тялото и заземяване ще се завърнат успоредно с ин-тегрирането на енергията на душата по време на този иницииращ процес. За да направите количествен скок в нивото на осъзнаване на своята душа, в действител¬ност се нуждаете да преминете временно през фазата на незаземеност.
Учителите от Бетелгейзе ни учат: "Разберете кой сте вие. Вие сте съюз на душа и плът. Без душата тялото е безжизнена плът; без тялото душата е цвете без земя. Душата е божествено движение; душата е Бог в движение. Където е налице това движение, там има душа. Душата е движението, тялото е това, което се движи."
Свещеното учение за съюза между тялото и душата е дадено на всички планети и срещу тези учения на всички планети се надига съпротива. Съпротивата идва от два различни лагера - от тези, които искат да бъдат само тяло, и от тези, които искат да бъдат само душа.
Осъзнаването на душата настъпва на етапи или фази, а не изведнъж. На всеки нов етап от разширеното осъзнаване на душата е налице силен прилив на духовна енергия в личността. По време на тези етапи човек лесно може да направи грешката да си помисли, че е само душа. Някои хора остават на тази фаза. Следващата фаза е тази, на която душевната енергия се интегрира във физическата форма на човека. Това редуване на ударението между духовния аспект на човека и аспекта на неговата форма се случва на всички същества, дори и на тези, чиято форма представлява вече по-скоро тяло от светлина, а не плътно физическо тяло. Причината толкова много духовни учения да поставят ударението върху душата е, че повечето хора се отъждествяват прекалено силно със своята физическа форма и се налага да се придвижат към фазата на отъждествяването с душата. Причина¬та, поради която подчертаваме цикличното редуване на фокуса върху духа и физическата форма, е, че инициациите, които ви предлагаме в тази книга, могат в течение на няколко години да ви преведат през някол¬кото цикъла на този синусоиден процес. Важно е да разберете, че нито инициациите в тази книга, нито инициацията като цяло, са романтично бягство от царството на формата, а са по-скоро средство, чрез което човек може да се отплати с по-добро служене в царството на формата. Д. К. казва на ученика, че инициацията "не включва напускане на предишното поле на активност, в което е работил и живял..." ("Лъ¬чите и инициациите"). Учителите, които ви предоставят тази инициация, са свързани с Бетелгейзе, жълто-оранжев свръхгигант на около 540 светлинни години от Земята. Бетелгейзе е една от най-големите известни звезди. Тя е най-ярката звезда в съзвездието Орион и е единайсетата по яркост звезда в нощното небе. Обемът й е около 160 милиона пъти по-голям от този на Слънцето, но забележителното е, че масата й е само 20 пъти по-голяма от неговата.
Орион, най-яркото от известните днес на човечес¬твото съзвездия, още от древността се е свързвало с осъзнаването на душата. В древен Египет например тази връзка се е постигала чрез фигурата на Озирис. Енергиите на звездите от съзвездието Орион се допъл¬ват много добре една друга, както ще видим в следващата инициация, в която се използват енергиите на Ригел, която също е от съзвездието Орион. Учителите от различните звезди на Орион са специалисти в оказването на помощ на хората в целия този процес за "сливане на личността и душата", но всяка от звездите притежава своя специфична специалност. Специалностите на Учителите от Бетелгейзе включват оказване на помощ на хората за изпитването на аспекта на душевната любов, обединяването на душата и тялото и освобождаването от страховете, които често съпътстват притока на по-голямо количество енергия в душата. В допълнение към работата с процеса на сливане на личността и душата, Учителите от Бетелгейзе са особено полезни за освобождаването от емоцията на страха в първата чакра, в това число от страха от "смъртта на егото", който се надига по време на процеса на сливането на личността с душата. Частта от системата на земната функционална мрежа, с която Учителите от Бетелгейзе са ангажирани най-тясно, е тази, разположена под водите на Земята. За повечето хора изразът "система на земната функционална мрежа" извиква представите за земни маси, но недейте да забравяте, че по-голямата част от повърхността на Земята се намира под водата. Основ¬ната задача на Учителите от Бетелгейзе тепърва ще се оповествява.