сряда, 12 май 2010 г.

Учителите от Ригел и от Бетелгейзе

Защо е това ударение върху водата?
Свързано е с факта, че цивилизациите на Земята притежават прекалено много ян или мъжка енергия. На езика на метафизическите елементи това означава, че имаме твърде много от елемента огън и недостатъчно от елемента вода. Този дисбаланс е толкова голям, че Земята сякаш е в пламъци - въпреки че повечето хора дори не знаят за него. Учителите от Бетелгейзе и Ригел помагат да се възстанови въздействието върху метафизичния елемент вода чрез нейната вибрационна връзка с физическата вода. Причината, поради която има две групи учители, които са ангажирани с този проблем, е, че те имат различни специалности - тези от бетелгейзианите помагат по¬вече за водата в океаните, а тези от ригелианците помагат повече за водата в клетките на тялото.
Физическата вода също е важна заради връзката с Христовото Съзнание. В уводния материал от началото на главата споменах, че една от основните метафизически функции на водата е да поеме енергията на Втория лъч на Любовта/Мъдростта, когато той се спусне от по-високите нива, и да го интегрира в нашето физическо тяло. Заради тясната връзка между Втория лъч и Христовото Съзнание съществува тясна връзка и между водата и Христовото Съзнание. В главата за Сириус ще обсъдим един от основните начини, по които в бъдеще сириусианите ще помогнат на хората да постигнат и усилят Христовото Съзнание с помощта на "сириусианския шаблон". За настъпването на каквото и да е активизиране на този шаблон водата в нашите клетки трябва да е достатъчно структурирана, така че да може да задържи в себе си енергията на Втория лъч.
Работата на всички Учители е взаимно свързана. Арктурианците например подобряват функционирането на земната сърдечна чакра. След това тази по¬добрена функция може да изпълни по-добре своята задача по изпращането на енергията на Втория лъч по цялата Земя и по нейната функционална мрежа на фината енергия по същия начин, по който нашата сърдечна чакра изпраща енергията на Втория Лъч във физическото и във фините тела. Голяма част от тази енергия на Втория лъч се привлича от водата в океаните. Това позволява на Учителите от Ригел и Бетелгейзе да използват Втория лъч, за да развиват едновременно енергийното поле на водата в океаните и в нашите клетки. Когато водата в нашите клетки се Развие, за да побира в себе си по-голямо количество енергия на Втория лъч, хората ще осъзнаят в по-голяма степен нейната връзка със Земята и все повече и повече хора ще помагат съзнателно на земната сърдечната чакра по начини, сходни с тези, използвани от арктурианците. Съществуват и много други красиви обратни връзки, подобни на посочената.
Това е нещо, което се случва точно в момента, в днешно време, а вследствие от нашето развитие като отделни индивиди и като вид то ще се осъществява и по-интензивно, и по един по-различен начин. Много е важно да разберем общия принцип, че просветлението е просветление на цялото тяло. Кога¬то станете просветлени, просветлението не се ограни¬чава до промяна на вашето мислене или до промяна на енергийното поле. Това е промяна в цялото тяло. Променя се главният мозък, променя се костният мозък, променя се кръвта.
Това не е просто теория. Провеждани са изслед¬вания, които са показали, че в урината на напреднали¬те медитатори се съдържат вещества, които обикновените хора притежават в по-малки количества. Сещам се за едно изследване, при което се оказало, че в урината на напредналите медитатори се съдържал много повече мелатонин. Има много такива примери. Д. К. ни казва, че в бъдеще хората ще открият редица физически промени, предизвикани от медитацията, които далеч надминават това, което днес ни е известно. Така че, развивайки се духовно, ние се променяме.
Променя се физическото тяло, променят се полетата фината енергия. Това е вярно и на индивидуално ниво, и на нивото на хората като вид.
Една от най-големите промени, която изобщо ще се случи някога в нашето тяло, ще настъпи, когато се появи Световният Учител или това, което някои хора в западната култура наричат Христос. Благодарение на самото присъствие на Световния Учител върху нашата планета ще бъдат задействани голям брой еволюционни промени. Една от основните промени е, че енергийното поле на Световния Учител ще отклю¬чи връзките между лявото и дясното полукълбо на човешкия мозък. Вследствие на това полукълбата ще станат много по-интегрирани, не само като неврологичен модел, но и понеже в човека ще се образува нова мозъчна тъкан, която в момента хората не притежават.