сряда, 12 май 2010 г.

По какъв начин тяхното изразяване на любовта е свър¬зано с предната наша Плеядианска инициация

Универсалната любов е постоянна, но енерги¬ите, чрез които се проявява тя, са различни. Така напрмер в спектъра на плеядианските енергии доминира ин аспектът, докато в спектъра на сириусианската енергия доминира ян. Сириусианската енергия обаче също притежава мощен ин аспект - и се нуждае от осъществяването на баланса между двете. По същия начин енергиите от всичките седем инициации се допълват взаимно, по¬добно на цветовете на дъгата. Вярвам, че да се разчита само на една неземна енергия, която да помогне на вашето духовно развитие, е грешка.
От Седемте лъча на Сътворението този, който е най-силно представен в сирианския енергиен спектър, представлява една активна форма на Втория лъч, Лъчът на Любовта/Мъдростта. Асоциирането на Сириус с Втория лъч е добре известно. Това, което не се разбира така често обаче, е, че Сириус емитира всичките седем лъча. Следващият по сила лъч, представен в него, е Първият лъч, Лъчът на Волята и Силата. Някои от честотите на сириусианския Първи лъч притежават забележително циклично изменение. Капаци¬тетът от фини енергии на една звезда, като тези на Седемте лъча, преминава през различни цикли, точно както преминава през различни цикли и този на физческата й енергия. Тези изменения на физическата енергия могат да доведат до нежелани ефекти. Една промяна на слънчевите петна, например, може да повлияе върху електромагнитните комуникации, както и върху нашето здраве. По същия начин измененията във фината енергия, както в нашата слънчева система, така и извън нея, също могат да повлияят върху живота ни тук, на Земята. Когато тези честоти на волята и силата на сириусианската фина енергия се намират в своя пик и се носят към Земята, тяхното присъствие би могло да създаде трудности, защото могат да повдигнат нерешените проблеми на хората, свързани с волята, властта, контрола, доминирането и гнева. Някои хора приемат, че тези проблеми въз¬никват вътре в самите тях, докато други считат, че причината е извън тях и демонстрират нетолерантност и дори агресивно поведение. Аз подчертавам факта, че по своята същност тези честоти не притежват в себе си нищо "лошо". Проблемът се състои в това, че някои хора не са развити достатъчно, за да се справят с тях. Тези честоти са част от цикличните изменения в природата и подобно на физическите цикли са извън контрола на човека.
Някои ученици на сириусианската енергия са по¬дозирали, че пикът на честотите на Първия лъч може да е бил фактор, оказал влияние върху продължителността на Втората световна война. Собствените ми водачи потвърдиха, че тази информация е правилна. Във всеки случай това, което в момента ни засяга, е, че енергиите на този Първи лъч ще достигнат нов пик около 2015 година. Това е една от причините, поради които Духовната Йерархия е увеличила своите усилия напоследък за ускоряването на духовната еволюция на хората - до такава степен, че хората, които са чувстви¬телни към енергията, усещат, че са тласкани толкова бързо, колкото могат да вървят. Целта е да се сведат до минимум нежеланите ефекти от честотите на този Първи лъч чрез издигането на съзнанието на колкото се може повече хора до 2015, така че да се превърнат в една активна сила на любовта. За щастие до 2012 година ще настъпят някои изключително позитивни промени, както ще бъде обяснено в Глава 12. А през това време човечеството ще получава подкрепа по най-различни начини, в това число и чрез инициациите от тази книга.
Допускайки, че през цялото време има някакви ужасни космически енергии, който въздействат върху нашата планета, се надявам, че няма да изпол¬зваме тези циклични въздействия за свое оправдание, избягвайки личната си отговорност за развитието и здравето.