четвъртък, 6 май 2010 г.

Време да приложим в практиката както състраданието, така и любовта

Това е добре казано и едно от нещата, които откриваме във всички езотерични традиции, е разбирането, че духовните качества могат да се развият и обединят чрез работата с енергията. Точно това за голямо съжаление липсва в основните религии на Запада. Това, което можете да постигнете с енергийната работа от гледна точка на индивидуалната и духовната трансформация, е твърде необичайно. Това, което всъщност самият аз съм установил, е, че повечето хора са подложени на въздействието на енергиите, които са най-достъпни, а не на тези, които са най-мощни.
Искам отново да наблегна върху взаимната връзка между еволюцията на хората и еволюцията на земната функционална мрежа. Когато веганите и останалите групи изпращат определени енергии във функционалната мрежа на Земята, и в частност в сърдечната чакра на Земята, това съдейства и за еволюцията на сърдечната чакра на човека. Помага ни да постигнем до ниво, от което сме в по-тесен контакт с универсалната любов и с универсалното състрадание и на което нашето фино тяло се променя и става нещо различно от това, което представлява днес. Колкото повече развиваме любовта и състраданието, толкова по-големи грижи ще полагаме за Земята и ще вкарваме в нея енергии, които на свой ред ще улеснят развитието на земната енергийна система. Накрая хората ще се обединят и под определено духовно ръководство съзнателно ще поставят определени енергии във функционалната мрежа на Земята и в сърдечната чакра на Земята.
He е ли чудесно да припомним, че когато става въпрос за енергии, хората могат да бъдат едновременно приематели и излъчватели на тези благословии? Тези благословии могат да се предават с поглед, с докосване, и разбира се, чрез физическото обединение, когато две или повече от тях се обединят в съзнанието. Когато това обединяване се издигне над отделната личност и премине в едно по-голямо групово съзнание, тогава то зарежда с енергия целия живот, включително и самата планета, като по този начин придвижва човечеството по спиралата на неговата еволюция.
Съгласен съм! Хората, които четат тази книга и които получат тези инициации, имат възможността да бъдат пионери и да играят основна роля в този еволюционен процес. Онези, които получат тези енергии, не просто помагат на себе си, но със самия факт на своето присъствие край други хора и на планетата Земя излъчват честоти, които подпомагат нашето движение по спиралата на еволюцията.
Моля ви, не забравяйте да изчакате една седмица между тази и следващата инициация.