четвъртък, 6 май 2010 г.

Това, което тази инициация прави за човешкото тяло

На езика на основната енергийна динамика тази инициация въздейства върху всички чакри. Но е вярно, че тя се концентрира върху сърдечната чакра, защото това е чакрата, която е най-тясно свързана с преживяването на любовта.
Значи твърдите, че ако хората временно се чувстват така, като че ли тялото им се разтваря и те се превръщат в чиста любов, не трябва да се тревожат от това усещане, а просто да знаят, че е нормално. По подобен начин усещанията, че си изкоренен, както вероятно и това, че си издърпай в една по-висока честота, не трябва да те тревожат, така ли.
Да, те ще отминат! Това е част от нормалния процес, който възниква, когато има голям прилив на душевна енергия. Не твърдя, че винаги настъпва усещането, че вие като че ли се разтваряте в чистата любов, а че съществува ориентация към по-висшите нива, което временно довежда до нашата по-слаба заземеност и по-слаба връзка със света на нашето ежедневие.
Важното е хората да разберат, че при изпълнението на която и да е от тези инициации те могат да имат твърде необичайни преживявания. Енергиите могат да вдигнат по тревога защитните механизми на личността и поради това да бъдат изживени като нещо неприятно. Същественото е, че тези преживявания не продължават вечно!
Напълно разбираемо, че даден човек, по чиста случайност, може да има известни здравословни проблеми, които по някакъв начин ще се проявят, и тези проблеми да се проявят точно по времето, когато той приема инициацията. Въпреки че сами по себе си тези инициации не предизвикват възникването на проблеми със здравето, независимо от това, ако по времето, когато получавате инициациите, във вас въз¬никнат някакви здравословни проблеми, трябва да реагирате по същия начин, по който бихте постъпили и ако не получавахте инициации, а именно да се обърнете към дипломиран лекар.
От енергийна гледна точка тези инициации ще повишат честотата на вибрации на човека и заземяването и интегрирането на енергиите в неговото етерно, емоционално и ментално тяло се нуждаят от известно време.
Как разбираме кога се случва това?
Разбирате по разликата, която енергиите са внесли в света на вашето ежедневие, и в частност по разликата, която са предизвикали от гледна точка на вашата способност да изпитвате и да изразявате любов и състрадание към останалите хора. В Новия Завет има един прекрасен пасаж, в първото послание от Йоан, и там се казва, че този, който твърди, че е в светлината, но мрази ближния си, все още е в тъмнината. Този, който обича ближния си, се намира в светлината...
Основната линия винаги се връща в света на нашето ежедневие. Съществуват голям брой метафизични, абстрактни понятия, с чиято помощ можем да разберем структурата на реалността, но това не ви гарантира автоматично, че вие ще станете по-добър човек.