сряда, 12 май 2010 г.

Един ден ще настъпи еволюционна промяна

Ние винаги ще си останем същества от Земята. Но да се постави граница и да се каже: "От тази страна е влиянието на Сириус, а от тази страна е влиянието на Земята", е наистина едно изкуствено разграничение на нещата. Двете са неразривно свързани. Това, което наистина ще се случи, е, че преди появата на Световния Учител ще има серия от постъпващи вълни духовна енергия, които са били наречени "логоични" вълни. Логоичният принцип позволява на Божията същност да се въплъти в материя и е основният източник за нашата вътрешна божественост. Тези вълни ще залеят планетата и ще се излъчват едновременно и от собствената ни Планетарна Йерархия, и от много от неземните Духовни Йерархии, които работят заедно с духовните наставници на Земята. След като определен брой от тези вълни са преминали през Земята, Слънчевият Ангел или ангелът хранител на всеки индивид ще работи заедно със сириусианската Духовна Йерархия, за да активизира първото ниво на сириусианския шаблон. Всичко това заедно трябва да подготви човечеството за идването на Световния Учител. Когато Световният Учител се появи, логоичните вълни и първото ниво на шаблона ще помогнат на хората да се възползват от неговото учение и да заземят енергиите, които се еманират от Световния Учител. Тези енергии ще притежават способността да запалят еволюционни промени в хората на всички нива - физическо, емоционално, ментално и духовно.
Световният Учител ще помогне на хората да обе¬инят енергиите на различните духовни традиции и това обединяване ще подпомогне настъпването на едно ново състояние на съзнанието, което можем да наречем "свръхсъзнание". Това състояние ще обедини различните висши състояния на съзнанието от различните традиции. Схемата, която аз давам, е, от енергийна гледна точка, на пет основни групи, съот¬ветстващи на елементите. И когато вие изпълнявате практиките за напреднали от дадена традиция, която, да речем, е от семейството на огъня, ще се отделя определен еликсир. По същия начин ще се произвежда еликсир и за всяко от останалите семейства. Когато казвам еликсир, говоря наистина за една фина енергия, която се усеща като течност. Човечеството се развива към свръхсъзнание, което се подпомага от едновременното присъствие на еликсирите на петте елемента. Една от функциите на Световния Учител ще бъде да ускори способността на човека да произвежда всичките пет еликсира и по този начин да ускори достигането до това ново състояние на свръхсъзна¬ние.
Какво ще кажеш на хората, които вярват, че ние се намираме в ситуация на свободната воля, което предполага, че ние ще станем майстори или учители със собствени усилия и не се нуждаем от сириусианите или от някакъв външен учител?
Наистина съществуват два начина, по които хората гледат на Христовото Съзнание и на начина, по който ще достигнем до него. Някои хора казват, че тъй като Христовото Съзнание в латентна форма при¬съства във всеки от нас, можем да го постигнем изця¬ло със собствени усилия, без никаква помощ. Други хора поставят ударението върху получаването на помощ, предоставена от Духовните Йерархии и Световния Учител. Истината е, че и двата варианта са верни. Христовото Съзнание е наше право по рождение, а ние можем да се възползваме и от ръководството и инициациите на някой друг, който ни помага да постигнем това състояние. Хората, които искат да омаловажат ролята на Световния Учител, често идват от много благородно място и разбират на дълбоко ниво, че всички ние сме равни пред Бога. Здравият разум ни казва обаче, че можем да учим от онези мъдри същества, които са наоколо от много по-отдавна. Разбира се, тези учители не считат себе си за по-висши в сравнение с който и да било друг. В увода на книгите на Алис Бейли, когато Д. К. обяснява кой е, той дори не използва думата учител, за да се представи. Използва думата ученик. И продължава с думите: "Аз съм ваш брат, който пътува от малко по-отдавна по Пътя в сравнение със средно взетия ученик, и поради това си е спечелил по-големи отговорности". Това наистина е основната разлика.