сряда, 12 май 2010 г.

Как един бъдещ Све¬товен Учител е свързан с настоящия Космически Консорциум

Световният Учител ще дойде, за да помогне на нашата планета да не се развива изолирано и отделно, а в сътрудничество с великия космически план и с духовната общност.
Мисля, че най-полезното нещо, което хората трябва да разберат за еволюционните промени днес е, че най-големите промени, настъпващи в индивидите, в действителност изобщо не са физически промени. Трябва да прехвърлим вниманието си от това, което се случва във физическото към това, което се случва във фините тела. Защо? Защото фините тела са много по-гъвкави от физическото тяло.
Начинът да се променят фините тела, както казахме по-горе, е чрез работа с енергията и медитация. Медитацията е от решаващо значение и за развитието на епифизата, която заземява и интегрира фините енергии във физическото тяло. Западните култури са възприели източното познание за системата на чакрите, но изпускат познанието на Изтока за системата на жлезите с вътрешна секреция. Д. К. сочи, че каквито са жлезите с вътрешна секреция, такъв сте и вие. Редица от днешните трудности, с които се сблъскват хората от движението Ню Ейдж, са резултат от липсата на познание за техните жлези. В момента това е въпрос с много по-голямо значение от интереса към ДНК.
В последна сметка промените, които настъпват във фината ДНК, ще се проявят като промени във физическата ДНК. Но това е един много по-продължителен процес, отколкото повечето хора си мислят. Когато сте на духовния път, е важно да развивате качеството на божественото търпение. Виждал съм хора, които непрекъснато напират за все нови и нови висши енергии, но вървят прекалено бързо и цената за това се плаща от тяхното физическо тяло.