неделя, 2 май 2010 г.

обобщил Защо Плеядите са толкова важни за човечеството

Единственият най-важен момент по отношение на плеядианската енергия е, че това е една от трите звездни системи, предопределени да окажат в най-голяма степен помощ на човечеството за развиването на Христовото Съзнание, като останалите две са Сириус и Арктур. В бъдеще арктурианците ще бъдат най-важният ин носител на Христово Съзнание за хората, докато в момента в това отношение най-важни са плеядианците. Плеядите имат особено важно значение в момента, тъй като участват в двете най-съществени тенденции, които понастоящем ни оказват влияние - нарастващата роля на божественото женско начало в установяването на равновесие на нашата планета и фактът, че човечеството е значително по-близо до един количествен скок в осъществяването на Христовото Съзнание.
С помощта на Христовото Съзйание можем да разберем, че всяка точка във вселената е проявление на Бога и всяка точка е еднакво божествена. Това означава, че ние сме тук, за да възхвалим в такава степен светостта на Земята, в каквато и нематериалните аспекти на Бога.
От духовна гледна точка плеядианците притежават много дълбоко познание за светостта на природа, което е основният аспект на Христовото Съзнание. Плеядианците могат да ни окажат голяма помощ днес, когато околната среда е така застрашена. Мо¬жем да видим, чрез многобройните метафори, които той използва, че историческият Исус е изпитвал силна любов към природата и е ценял високо връзката между Земята и нашата духовност. Много хора са усещали нарасналата сияйност в природата, която е резултат от сливането на природата с Христовото Съзнание. Тази сияйност се дължи отчасти на притока от енергии, които плеядианците изпращат на земната функционална мрежа.
Плеядите играят основна роля в хавайската култура посредством традицията Хуна и има някои водачи, за които хавайците вярват, че идват от Плеядите - Менехуне, например. Макар да се твърди, че те са хора с нисък ръст, Менехуне в действителност са деви, т. е. природни духове.
Мисля си за нещо, което четох, и там се твърдеше, че по времето на Лемурия Филипините са били тясно свързани с лечебния аспект и, разбира се, днес има много хора, които пътуват до Филипините, за да бъдат лекувани от духовни хирурзи. Би ли могло да се твърди, че лечебният аспект на дейността е важен и за днешното мислене на плеядианците или той вече не е актуален?
Да, плеядианците са много талантливи в лекуването и да помагат на другите култури да разбе¬рат принципите на лечение с помощта на природата е важен акцент в тяхното учение. Вярвам, че връзка с Филипините съществува. Една друга култура, която е била силно повлияна от плеядианците, е древната култура на маите. Те също притежават някои твърде забележителни разбирания за лечението.