сряда, 12 май 2010 г.

Как да обедини тези Седем лъча на Сътворението

Има две неща, които бих искал да кажа по този въпрос. Първото и най-главното е, че трябва да сме търпеливи със себе си. Може наистина да ни се струва непостижимо, когато сравним своето духовно ниво с нивото, което Исус или всеки от останалите учители е постигнал. Това може наистина да ни накара да се чувстваме съвсем незначителни. Но е важно да разберем, че духовната еволюция е продължителен процес, а не едноактна пиеса. Трябва да се въоръжим с качеството на божественото търпение. Важно е да разберем, също така, че съществуват психологически причини, поради които много хора, които са духовно ориентирани, се самоизтъкват. Причината за това обикновено се крие в тяхната семейна среда и в пот¬ребността им да получават одобрение. Бог ни одобрява напълно и ни обича такива, каквито сме. Трябва само да погледнем учението на Исус, за да се уверим колко често той поставя ударението върху това -особено в притчата за блудния син. Докато не започнем да приемаме по-цялостно себе си, никога няма да бъдем доволни от напредъка, който отбелязваме, и няма да се радваме на настоящия момент.
Втората идея, която искам да подчертая, е, че най-важните средства за ускоряване на нашето духов¬но развитие са медитацията и енергийната работа, в този ред, както вече имах възможност да кажа.
За да бъдат нашите души въплътени чрез една личност, която изразява яснота и радост, трябва да оценим и да използваме множеството дарове на съзнанието и енергията, които вече са около нас. Неща, като различните религии и нашите езотерични учения... споменът за великите учители, които са идвали, за да ни учат... красотата на удивителната планета и на многобройните й форми на живот... нашите любящи братя и сестри.
Какво предлагат в момента сириусианите, което да ни помогне да изразим това физическо превъплъщение по един по-радостен и възвишен начин?
Основният дар, който сириусианите ни носят, е познанието за универсалната любов (Христовото Съзнание) и напътствията как да я развиваме. Те го правят не само с помощта на ученията, които съобщават чрез Д. К. и другите, но и с помощта на енергиите, с които насищат човешкия род и системата на функционалната мрежа на Майката Земя. Въпреки че не всеки осъзнава енергиите от Сириус и от другите неземни източници, те все пак намират израз в отношенията и действията в обществото. Тези напътстващи енергии наред с останалите промени, които са настъпили, са по научни открития и осъзнаването на нефизическата реалност.
Пример за много мощна и полезна сириусианска енергия е този, който можете да получите, анализирайки инициацията на Христовото Съзнание, описана в тази глава. Тази инициация е свързана с двете подготвителни и с шестте предишни звездни инициации.