четвъртък, 6 май 2010 г.

По какъв начин могат да повлияят на Земята

Първият момент, който трябва да се разбере, е, че има много повече скали и растения, отколкото ние виждаме. Всеки камък и всяко растение излъчват енергия. Всички тези енергии, които различните сфери на природата излъчват, са взаимно свързани. За света можем да мислим като за жива мандала. Всяко растение, всяко животно, всеки минерал, всяко човешко същество е част от тази мандала. Така например енергиите, които растенията и минералите емитират, въздействат върху хората, а от една по-обща гледна точка всеки камък, всяко растение играе своя роля в общата ни еволюция. Много пъти Учителите, които са част от дадена цивилизация, работеща със Земята, могат да помогнат за ускоряването на тази еволюция, като уве¬личат скоростта на еволюционния процес на различни¬те групи растения и скали. Понякога причината за това да работят с определени растения или скали е свързана с факта, че скалите или растенията са сходни с онези, които съществуват в собствения им свят. Понякога има по-тясна връзка с бъдещето на тази скала или растение. С други думи, енергиите, от които се нуждае дадено земно растение или скала като част от неговата еволюция, са подобни на онези, в използването на които са специалисти дадената група Учители.
Различните групи Учители помагат за изпра¬щането на енергия и към различните видове животни. Причината, поради която говоря повече за растенията и скалите, е, че за тях е по-лесно да оказват по-непосредствено въздействие върху човешката еволюция, тъй като за едно растение или минерал е по-лесно да задържи в себе си определени видове енергия, а също така да задържи по-широко разнообразие от енергии. Една скала може да задържи в себе си много по-голямо разнообразие от енергии, без с това да се наруши целостността на скалата, отколкото можете да изпра¬тите на едно животно, без с това да му навредите. Освен това човешките цивилизации са разположени главно върху стабилна земя или скала.
Всеки на тази планета е изложен на въздействието на някакво лъчение от минералното царство, докато не всеки от нас е изложен на въздействията на животинското царство. В големите градове, като изключим домашните любимци, хората са изолирани от животинското царство.
Колкото по-развита кристална структура притежава един минерал, толкова повече може да съдържа и усилва енергията. Освен това, когато Учителите изпращат енергия на скала в определен район тази енергия може да се разпространи до всички скали от същия вид по цялата планета по-лесно, отколкото би могла да се разпространи енергията, изпратена на определено животно, до останалите животни от същия вид.