сряда, 12 май 2010 г.

Информация за Сириус съдържа редица провокативни понятия

Защо изобщо те да са свързани с нашите души, след като Бог е този, който създава човешките души?Това е много добър въпрос, Вирджиния. Самата душа идва непосредствено от Бог. Това, което не трябва да забравяме обаче, е, че ние сме една душа във физическо превъплъщение и процесът на превъплъщаването на душата в по-плътна вибрация включва голям брой духовни същества, които дават своя принос за осъществяването на мисията на душата. Сред тези помощници влизат Слънчевият Ангел (който някои хора определят като ангел хранител) и основните водачи и учители, които помагат на този човек. Тук се включват и онези духовни същества, на които е възложено общото ръководство и еволюция на човечеството и на планетата Земя - такива като сириусианите. Виждате ли, на божествено ниво ние сме част от една и съща жива мандала и разделенията, които правим тук, на физическото ниво, на висшите нива всъщност не съществуват.
Слънчевите Ангели и водачите са помощниците на душата за нейното пътуване. Защо обаче душата изобщо се нуждае от толкова много помощници, за да се превъплъти в материята?
За да разберем отговора на този въпрос, трябва да се спрем на една от най-великите истини на древните школи на мистериите, истина, която ни помага значително за организирането на нашето познание за вселената. Тази истина е, че съществуват две дъги на сътворението - инволюционната дъга и еволюционната дъга. Инволюционната дъга е спускането на духа в материята и е била наречена Издишането на Бога. Еволюционната дъга е издигането на материята в духа и е била наречена Вдишването на Бога. Личността е върху еволюционната дъга, докато душата се намира върху инволюционната дъга. Така както по самата си природа личността се нуждае от помощ за разширяване на своето съзнание и за разрушаване на изключителното си отъждествяване с егото, по същия начин по самата си природа душата се нуждае от помощ при спускането и заземяването в царството на материята. В по-голямата си част нашата култура е изгубила своето познание за природата на душата. Хората говорят за души, които правят погрешни избори или губят вярната посока на движение. Няма морални уроци, които душата трябва да усвоява. Уроците на душата са свързани по-скоро с начина, по който да се спусне и да изрази себе си в материята.
Спускането на душата във вибрацията на материята не става изведнъж, а на етапи. За да разберем защо това е така, трябва да схванем една друга велика истина на древната мъдрост. Всъщност това вероятно е единствената велика истина, на която древната мъдрост трябва да ни научи. Това е концепцията за "еманацията", състояща се в това, че Бог не създава света отведнъж, а по-скоро чрез серия от еманации или нива на реалността, като всяко от тях вибрира с различна честота. В теософската традиция имената, дадени на тези нива, които са седем на брой, са физическо или етерно ниво, емоционално, ментално, будистко, атмично, монадично и космическо или логоично. Душата произлиза от монадата и следователно под душата съществуват пет нива на реалността. Това обяснява класическото учение на Кабала, че душата притежава пет нива. Когато душата се спуска по нивата на реалността, последното ниво, в което тя се спуска, а именно физическото, е с най-плътната вибрация и е най-непознато за душата.
Тези души, които са избрали да се въплътят като хора върху планетата Земя, получават помощ от Учителите от Сириус при извършването на тази последна стъпка от своето пътуване. Сириусианите имат неоценим принос към хората. Те са експерти в улесняването на спускането на душата в материята. Това е причината, поради която беше казано, че помагат за прехода на "животинския човек" в човек, надарен с душа, и е една от основните причини, поради които продължа¬ват да ни помагат и до днес.
Съществуването на сириусианския шаблон е продължение на тази помощ, защото основна функция на този шаблон е да помогне за закрепването на енерги¬ята на душата. Процесът на закрепване помага и на отделните индивиди, и на планетата. Помага на всеки индивид да закрепи енергията на душата на клетъчно ниво, а благодарение на едновременното присъствие на голям брой индивиди върху планетата, чиито сириусиански шаблон е активиран, помага за закрепва¬нето на Христовата енергия във функционалната мрежа на планетата.
Това е енергийна структура на функционалната мрежа, с която разполагат всички човешки същества, които са се преродили на Земята. Предназначението на тази функционална мрежа, след като бъде активизирана, е да ускори развитието на всичките седем основни компонента на Христовото Съзнание. Този шаблон не трябва да се бърка с останалите енергийни структури, за които читателите може би са чували, такива като меркаба и т.н.