неделя, 2 май 2010 г.

Земната функционална мрежа

Земната функционална мрежа на фината енергия се променя изключително интензивно. В Ню Ейдж постоянно се твърди, че всичко увеличава своята скорост и че на планетата пристигат все повече и повече енергии. В този случай това е самата истина. Съществува положителна обратна връзка между нашата еволюция и факта, че навлизат все по-висши и по-висши вибрационни енергии. Тези навлизащи енергии ни помагат да се развиваме и фактът, че сме се развили до определена точка, означава, че можем да приемем по-висшите енергии, които на свой ред ни помагат да се развием още по-нататък. Затова в самата същност на този процес е, че в определен момент нещата започват да протичат все по-бързо и по-бързо. Това е една експоненциална крива. В определен мо¬мент кривата наистина започва да излита право наго¬ре. Ето това очакваме ние. За всеки цикъл от сътворението е вярно, че еволюцията увеличава своята скорост експоненциално.
Между системата на функционалната мрежа на фините тела на Земята и системата на електромагнитната функционална мрежа на физическата Земя има връзка. В това отношение можем да се спрем на редица моменти. Един от тях е, че трябва да предотвратим изкривяванията от технологията, въздействащи върху електромагнитното поле на Земята, защото това може да доведе до изкривявания във функционалната мрежа на фините тела и което е още по-важно - в нашите фини тела. Вторият момент е, че макар и да съществува взаимна връзка между електромагнитната функционална мрежа и функционалната мрежа на фините тела, в действителност много по-важно е да разберем как зависят те една от друга. Много е важно да се знае, че функционалната мрежа на фините тела може да се развие много по-бързо, отколкото ние бихме могли да предизвикаме промени в електромагнитната функционална мрежа.
Аналогична е и ситуацията с човека. Когато един човек се е развил духовно, със сигурност настъпват промени във физическото тяло. Най-реалните промени обаче настъпват във фините тела. Фините тела са далеч по-податливи и гъвкави от физическото тяло. Няколко часа енергийна работа на високо ниво може да промени фините тела далеч повече, отколкото многогодишните физически упражнения или дори пластичната хирургия могат да променят физическото тяло. Затова е много важно да се разбере, че когато говорим за духовна еволюция, говорим повече за промени във фините тела, отколкото за промени във физическото тяло. Вярно е наистина, че настъпват промени и във физическото тяло, но в нашата култура съществува една тенденция да смесваме физическото ниво на реалността с духовното ниво на реалността. Като пример в това отношение виждам онова, за което стана дума преди, а именно 12-те нишки на ДНК. Според мен да имаш 12 физически нишки ДНК, за да се развиеш духовно, е също толкова ненужно, колкото и да имаш повече от два бъбрека или два бели дроба.