четвъртък, 6 май 2010 г.

обяснил По какъв начин Учителите от Бетелгейзе използват системата на земната функционална мрежа

Преди всичко, когато използвам термина система на функционалната мрежа, говоря за мрежата от фината енергия, която обхваща цялата Земя и се излъчва навън от нея. Когато хората чуят термина "земна функционална мрежа", те са склонни да си представят някаква твърда земя. Помнете обаче че по-голямата част от повърхността на планетата е покрита с океани. Тази част от системата на функци¬оналната мрежа, която е под водата, също е от голямо значение и именно с тази част работят учителите от Бетелгейзе. Това, което те вършат, е да правят водата в океаните по-структурирана, т. е. по-организирана като течен кристал. Както много от читателите знаят, благодарение на своята структура един кристал може да задържа в себе си повече информация и енергия. Когато способността на земните океани да задържат в себе си енергия се увеличи, всички учители, които помагат на Земята, могат да използват по-добре океаните, за да съдействат за еволюцията на планетата и на хората. Тъй като между водата в океаните и водата в нашите клетки съществува резонанс, положителните промени в океаните увеличават структурираността на водата в клетките, позволявайки им да съдържат по-голямо количество информация и енергия.
Водата в живите клетки естествено е различна от водата, която тече от чешмата, защото е по-структурирана. Това, което вършат учителите от Бетелгейзе с тяхната работа с океаните, е увеличаването на естественото свойство на водата в живата тъкан. Благодарение на въздействието върху структурата на фината енергия в океаните и в последна сметка върху физическата природа на водата, тя ще задържа в себе си повече информация и енергии, с които можем да бдем в резонанс. Както ще видим, когато стигнем до главата за инициацията от Ригел, учителите от Ригел въздействат непосредствено върху енергийното поле и по този начин и върху структурата на водата в клетките на нашето тяло. Между структурирането на водата в клетките и нашата духовна еволюция същес¬твува много тясна връзка. С нашето духовно развитие водата в клетките ни съвсем естествено става по-структурирана. Когато водата в клетките стане по-структурирана, това ни позволява да задържаме енергия в по-голямо количество и с по-високи вибрации, с което се улеснява нашата духовна еволюция.
Учителите работят както с прясна, така и със солена вода. Във връзка със съдържанието на сол в морската вода солта е отличен носител и проводник на енергия и солта в океаните съвсем определено играе основна роля в това отношение. Едно от метафизичните свойства на солта е, че подпомага гъвка¬востта. Можете да наблюдавате това в частност в менталното тяло. Основният скок, който трябва да се осъществи за по-голямата част от човешкия род, е скокът от фокусирането му върху менталното тяло към фокусирането му върху каузалното тяло, което е най-долното от духовните тела. Както казва Д. К "пръстенът, през който не се преминава", за обикновения човек е менталното тяло. Затова между еволюционния процес, чрез който това се осъществява, и солта в океаните съществува връзка.
Изпитването на божествената любов или на божественото състрадание е нещо, което трябва да включи активирането на каузалното тяло. Много е важно да се разбере, че духовното царство, макар и да е свързано с физическото, емоционалното и мисловното царство, е нещо различно от тях. Грешка е да се опитваме да сведем духовните преживявания просто до някакви физически, емоционални и мислов¬ни компоненти (точно това, което правят много от хората). Това, което често наблюдавам, е, че хората разбират естеството на духовното преживяване мисловно, но тяхното каузално тяло в действителност не е задействано. Това може да се случи във всяка културна традиция, но е особено характерно за Америка, където много последователи на Ню Ейдж твърдят, че са във връзка със своя Висш Аз, докато това, с което наистина са се свързали, е собствените им мисловни форми какво трябва да бъде Висшият Аз. Дали един човек е наистина във връзка със своя Висш Аз, или не, е много ясно за онзи, който притежава достатъчно добре развита ясновидска способност, защото той може наистина да види активирането в каузалното тяло.
Бих искал да посоча ползата от разбирането на структурата и нейната връзка със съзнанието. Много хора, които са по-традиционно ориентирани, виждат че Ню Ейдж набляга върху работата с енергията на чакрите и фините тела и се чудят какво общо има всичко това с духовността. Когато разберете тясната връзка между съзнанието и енергията, тогава този въпрос изобщо не възниква. Вие обаче можете да залитнете прекалено силно и в другата посока. В дви¬жението Ню Ейдж наблюдаваме много хора, които са твърде ангажирани с отварянето на своите чакри, с работата с енергията и с развиването на фините тела, но не се занимават с основния въпрос на духовността - любовта, състраданието и служенето на своите ближни.
Това е равновесие и ние наистина трябва да използваме волята си, за да работим върху себе си. На хората, които са прекалено ангажирани с енергийна работа, бих казал, че не е достатъчно да задействат енергията в себе си. Необходимо е да работите и със своето съзнание. Можете да движите енергията в себе си, докато не посинеете, но по този начин никога няма да постигнете просветление. Срещам много хора, които си мислят, че стига да имат само още една "инициация или още една настройка, ще постигнат просветление. Просветлението не се постига по този начин, защото в крайна сметка задействането на енергията в себе си е просто едно друго преживяване. Това може да е много красиво преживяване и вие можете да видите божествената бяла светлина, космическите огньове и т.н., но в последна сметка това е просто едно епизодично преживяване. А част от просветлението е да успееш да се отстраниш от всички преживявания.
Според това, което аз знам, тези енергии, които ние получаваме от Учителите от Бетелгейзе, са въведение към бъдещето на човешкото съзнание и ще изиграят много важна роля, помагайки ни да постигнем съзнателно едно по-широко осъзнаване на душата.
Хората, които получават инициациите от тази книга, са пионери, защото тези инициации съдействат за ускоряване на промените в техните фини тела, което няма да се случи още векове наред за основната част от хората. Освен това ще добавя, че е много важно да не развиете фалшива гордост. Важни са промените, които инициациите ни позволяват да демонстрираме в света на своето ежедневие. Израствате ли в любовта и състраданието към хората около вас? Ако не, в такъв случай можете да притежавате цялата енергия на света, но тя не служи на целта, за която е предназначена. Ето тук на сцената трябва да се появи работата със съзнанието. Ние трябва да работим за съзнателното развиване на такива качества, като любов и състрадание, и да желаем те да се проявяват чрез нас.
*******
Моля, не забравяйте след получаването на тази инициация да изчакате една седмица, преди да пристъпите към следващата.