четвъртък, 6 май 2010 г.

Веганите са успели да задържат единството между любовта и състраданието

Еволюционният път, който извървяват културите на различните планети, е изключително силно повлиян от Слънчевия Логос на конкретната система, в която се намират. В своята физическа и духовна еволюция обитателите на всяка слънчева система биват ръководени от едно духовно същество, наречено Слънчев Логос, което използва слънцето (звездата) на тази система, за да се прояви на физическо ниво - по абсолютно същия начин, по който ние като души се проявяваме на физическо ниво чрез нашето тяло. Съществува една фина енергия, която идва от Слънчевия Логос, и лъчевата структура на тази енергия оказва влияние върху еволюцията на конкретната система, в която се намира. Слънчевият Логос на Вега притежава забележителната енергия на Втория лъч, както и енергийни конфигурации, които улесняват развиването на концепции, като тези на будизма.
С други думи, енергията на Вега и на нейния Слънчев Логос е повлияла на веганите да поемат в посока, която е сходна с тази на будизма, но добавянето на енергията на Втория лъч им е позволило да осъзнаят по-добре качеството, което ние наричаме любов. Концепцията, че жителите на дадена планета са повлиявани духовно от тяхното слънце, е от много голямо значение. Това е концепция, която е била широко разпространена в нашата древност, но е вярно, днес сме я изгубили от поглед. За хората, които говорят за Слънцето, сме склонни да мислим, че са привърженици на някакъв примитивен соларен култ. Важно е да разберем, че когато говорим за духовно въздействие, не става дума за физическото Слънце, а за това, което е било наречено "слънцето зад слънцето". Така, както ние сме безсмъртни души, които се "фокусират" върху физическото ниво с помощта на физическото тяло, по същия начин Слънчевият Логос представлява духовно същество, което се "фокусира" върху физическото ниво с помощта на физическото Слънце.
Невероятно е, когато погледнеш към небето и разбереш, че всяка звезда, която виждаш, е слънце, и че зад всяко слънце стои по едно велико духовно същество. За да ви дам представа за силата и нивото на развитие на собствения ни Слънчев Логос, ще ви кажа, че той излъчва на висшите духовни нива толкова енергия, колкото физическото Слънце излъчва на физическото ниво. Говорим за същества от такова ниво на развитие и с такъв духовен блясък, че за ума на човека е трудно да разбере тези същества.