понеделник, 19 април 2010 г.

АРКТУР - БЛАГОСЛОВИЯТА НА НАДЕЖДАТА

Преди получаването на тази или на която и да е от останалите звездни инициации, трябва да получите Настройката за укрепване на фините тела и Инициа­цията против заблуди. Подобно на останалите звездни инициации, мо­жете да получите тази Арктурианска инициация прос­то като помолите за нея (след като сте направили Настройката за укрепване на фините тела и Инициа­цията против заблуди). За препоръчване е да прочете­те тази глава, преди да помолите и да получите тази инициация. Както и при другите звездни инициации, получаването на цялата инициация отнема час и чет­върт. Моля ви, погледнете отново в книгата, за да се запознаете отново с процеса на звездната инициация.
Тази инициация идва от арктурианските учители, които владеят енергиите на божествената любов по един радостен начин и поради това са вещи в дарява­нето на хората с качествата на надеждата и любовта. В действителност на Хаваите Арктур е известен като Хокулеа, "звездата на радостта". Надеждата по съ­щество представлява светлината на сърцето, съчета­на с вярата в присъщата доброта на живота. Въпреки че надеждата може да се прояви като надежда по отношение на дадена ситуация, качеството, за което говорим тук, е трансценденталната надежда, която възниква спонтанно и независимо от външната обста­новка. Тя е и по-дълбока, и по-значима от надеждата, свързана с определена ситуация. Надеждата се харак­теризира със свободния поток на енергията в етерното тяло; със светлина, разширяване и гъвкавост в емоци­оналното тяло; със стабилност и откритост в менталното тяло.
При достатъчно духовно развитие всеки човек проявява това качество на надеждата, така както всеки човек в последна сметка изразява безкористна любов. Надеждата е важна за отделния индивид и за човечес­твото като цяло поради две причини:
1) Заредени с енергия от надеждата, можем да извършим неща, които иначе не сме в състояние да направим.
2) На­деждата оказва дълбок очистващ ефект върху фините тела, в частност върху менталното (мисловното) тяло, поради което увеличава способността ни да абсорби­раме духовни честоти от по-високо ниво. Надеждата, заедно с това, раздвижва белите дробове, зарежда тялото с кислород и увеличава способността ни да абсорбираме енергия.
Както в обществото, така и в общността на Ню Ейдж, съществуват редица отрицателни мисловни форми относно бъдещето на Земята и човечеството. Истината е, че бъдещето на човечеството е все по-светло! Затова за всеки, който е поел сериозно по духовния път, е важно да не се поддава на тези нега­тивни мисловни форми, тъй като те ще попречат на неговото развитие. Много хора в действителност са се отдали на тези мисловни форми, защото се страхуват да изживеят надеждата или да изживеят изчистването на фините тела, което надеждата носи със себе си.
Арктурианците са помагали на еволюцията на планетата Земя и на човешкия род още от появата на клетъчния живот върху нашата планета. Те са една от трите групи, които са помогнали най-много за еволю­цията на планетарната функционална мрежа, а оста­налите двама помощници са сириусианите и плеядианците. Една от специалностите на арктурианците е подпомагането на функционирането и еволюцията на земната сърдечна чакра. Любимите събирателни точ­ки за арктурианската енергия са планините и камен­ните постройки, като Великата пирамида от Гиза_и Стоунхендж в Англия, които служат за заземяване на огромната сърдечна чакра, с което се ста­билизира системата на земната функционална мрежа.
Едгар Кейси отбелязва, че Арктур е една от най-развитите цивилизации в цялата галактика. В дейст­вителност нейното значение е признато още от дъл­бока древност. В древна Лемурия арктурианските енергии се използвали основно за развитието на това, което наричали "женско Христово Съзнание" и лемурианците създали голям брой важни женски Христови фигури.
До момента най-важната звезда за развитието на Христовото Съзнание е била Сириус. (За повече ин­формация по този въпрос вижте главата за Сириус.) През следващото хилядолетие обаче най-важната звезда, въздействаща върху развитието на Христово­то Съзнание, ще бъде Арктур.
В сърцето на човека в латентно състояние същес­твуват седем структури, наречени "Христовите заро­диши" и всички те трябва да бъдат активирани, преди Христовото Съзнание да е в състояние да се прояви в пълна степен в индивида. (Всеки от тези зародиши се асоциира с един от седемте основни атрибута на Христовото Съзнание, които ще бъдат представени по-пълно в главата за Сириус.) Основните водачи на човечеството за активирането на тези зародиши ще бъдат арктурианците. Активизирането на Христовите зародиши обаче е нещо, което предстои да стане с човечеството като цяло в бъдеще. В момента основ­ното внимание на арктурианците е насочено към под­помагане в най-общи линии на развитието на човеш­кото сърце, на сърдечната чакра, и на емоционалното тяло.
Арктурианските енергии съдържат значително количество от метафизическия елемент на водата. Ето защо, макар че арктурианските енергии са свързани с развитието както на ин, така и на ян аспекта на Христовото Съзнание, все пак са по-тясно свързани с ин аспекта. Арктурианските енергии помагат за обединя­ването на съзнанието и подсъзнанието, улесняват ра­ботата със сънищата и се съчетават много добре с енергиите на Луната. На физическо ниво арктуриан­ците улесняват и ускоряват еволюционния процес на нашата материя, като помагат на водата в нашите клетки да стане по-структурирана. Важно е да се раз­бере, че водата в живите клетки не е като водата от чешмата. Тя е толкова силно структурирана, че някои я наричат течен кристал. Подобно на кристал струк­турираната вода може да съдържа много повече енер­гия и информация. Нека повторя факта, че тя предс­тавлява естествена част от духовната еволюция, защо­то водата в клетките на човека ще става все по-струк­турирана и по-структурирана.