понеделник, 12 април 2010 г.

ШАКТИ МОЖЕ ПОСТОЯННО ДА НАСИЩА ВАШЕТО ЕНЕРГИЙНО ПОЛЕ

Помнете, че когато получавате инициация, не я получавате сами, изолирани от всичко останало, а като човек, който живее на тази планета. Всеки човек е тясно свързан с Майката Земя. В действителност еволюцията на човечеството като цяло и еволюцията на планетата Земя са неразривно свързани. Ускорява­нето на еволюцията на едното от двете в последна сметка трябва да доведе до ускоряването на развити­ето и на другото. Блокирането на единия от двата процеса на развитие задължително ще доведе до бло­киране и на другия. Можем да схванем по-добре защо това е така, запознавайки се със структурата и рабо­тата на земната функционална мрежа.
Първо, нека изясня какво имам предвид под тер­мина "земна функционална мрежа". Някои хора са използвали този термин при дискутирането на физи­ческата, електромагнитна енергия. Терминът "земна функционална мрежа" е бил използван така, както и ние го използваме в тази книга, за да се обозначи една система от канали, съставени от фина (нефизическа) материя и провеждащи потока от фина (нефизическа) енергия. Един добър начин за разбирането на Земята е аналогията с човека. Човекът притежава физическо тяло, а освен това има поредица от фини тела, които проникват едно в друго и заобикалят физическото тяло. По същия начин и Земята притежава физическо тяло, както и поредица от фини тела, които проникват едно в друго и са разположени около физическата Земя. Системата на земната функционална мрежа е част от фините тела на Земята и едновременно про­низва и заобикаля физическата Земя.
Енергийните канали, от които се състои тази сис­тема, образуват една триизмерна матрица, която при­съства навсякъде (на сушата, в морето и във въздуха) и която пронизва всички неща на Земята, в това число и живите същества. Лей Линиите (които представля­ват прави линии, свързващи свещените места) поня­кога, но не винаги, се простират близо до основните енергийни канали. Системата на земната функционал­на мрежа съхранява, трансформира и предава фина енергия. Системата на функционалната мрежа притежава три основни функции. Първо, свързва всички живи същества със Земята. Второ, свързва всички живи същества едно с друго. Трето, приема фините енергии от хората и от духовните същества - както от съществата тук, на Земята, така и от неземните същес­тва.
Изпращането на енергиите към Земята е един от начините, по които невидимите духовни същества мо­гат да помогнат на хората и в същото време да изпъл­нят своя дълг да уважават нашата свободна воля и да не се натрапват прекалено силно. Тези енергии се съчетават с енергиите, които присъстват естествено върху нашата планета, като едновременно ги допъл­ват и увеличават ефекта от тях.
Много хора са забелязали, че тяхната индивидуал­на и духовна еволюция се е ускорила, след като са изживели енергиите на някое свещено място, като Стоунхендж, Англия, или Седона, Аризона в САЩ. Това, което те изпитват, е една по-бърза, по-концент­рирана форма на процес, който се случва с всеки човек на нашата планета просто поради факта, че е в при­съствието на фините енергии, излъчвани от камъни и растения. Невидимите духовни същества, които пома­гат на човечеството, изпращат енергии на камъните, растенията и водата на Земята през цялата й история. А сега този процес превключва на по-висока скорост. Ние получаваме повече енергии, по-силни енергии, и те пристигат с много по-голяма скорост. Ето защо толкова много хора имат усещането, че нашата еволюция ускорява своя ход.
Когато разберем взаимните връзки, установени от системата на земната функционална мрежа, е по-лесно да разберем взаимната зависимост между ево­люционния процес на Земята и този на хората. Ако земната функционална мрежа увеличи скоростта на своите вибрации или ако невидимите духовни същес­тва обогатят функционалната мрежа с нова енергия, тогава хората и всички останали живи същества на Земята са подложени на благоприятни въздействия. Когато получите инициация, скоростта на вашите ви­брации тръгва нагоре, защото фините ви тела са обо­гатени от наличието на една нова честота. Тази тран­сформация във вас се простира и навън, в системата на земната функционална мрежа, и ще окаже известно положително въздействие върху нея, както и върху всички живи същества, които я населяват. Степента на това въздействие ще зависи, разбира се, от типа на инициацията. Въпреки че енергийните инициации от звездите, съдържащи се в тази книга, въздействат непосредствено само върху хората, в действителност инициациите притежават индиректно положително въздействие и върху цялата Земя. След като получите някоя от инициациите в тази книга, ще излъчвате честотите на фината енергия, които са полезни не само за самите вас и за другите хора, но по някакъв начин и за системата на функционалната мрежа и за енергийните центрове на Майката Земя, и особено за нейната сърдечна чакра. Това ще стане просто благо­дарение на факта, че сте живи, и няма да изисква никакво съзнателно усилие от ваша страна! Както човекът притежава седем основни чакри, също толкова на брой са и тези на Майката Земя. По начин, сходен с основната функция на човешката чак­ра на сърцето, която се състои в подпомагане на хармонизирането, балансирането и развитието на ос­таналите наши чакри, сърдечната чакра на Земята функционира, за да помогне за хармонизирането, ба­лансирането и развитието на останалите чакри на Земята. Сърдечната чакра на Земята не само работи с енергиите на останалите нейни чакри, но насърчава и отношението на толерантност между различните хора, подпомагайки по този начин световния мир. Сърдечната чакра на Земята е разположена в Шамбала, в северната част на пустинята Гоби. Стоунхендж, който понякога се споменава като сърдечната чакра на Земята, в действителност е разположен близо до центъра хара на Земята. В човека центърът хара се намира приблизително на около два-три пръста под пъпа и на около два и половина до пет сантиметра навътре в тялото. Той представлява важен център за разпределянето на енергията в цялото тяло. По същия начин центърът хара на Земята е важен център за разпределянето на енергията в системата на функци­оналната мрежа на финото тяло на Земята.