понеделник, 12 април 2010 г.

Загриженост за опасностите или неприятностите, които инициациите биха могли да им донесат

Читателите на тази книга ще получат инициациите директно от същества, които често са нарича¬ни с термина Издигнати Учители. За нас е трудно дори да си представим висшето ниво на любов и мъдрост, до което тези същества са достигнали. Всяка инициация от подобно състрадателно и развито същество винаги е предназначена за вашето най-висше духовно добро. Всяка инициация обаче поставя началото на процес на вътрешно развитие и очистване и е вероятно да причини известен дискомфорт.
Много е важно да се разбере, че когато следвате някакъв път, независимо дали става въпрос за енергийна работа, или за нещо друго, което е наистина дълбоко трансформиращо, в такъв случай е неизбежно да изпитате известен дискомфорт. Това важи за всяко ниво на вашето същество - физическо, емоцио¬нално или мисловно. На физическо ниво е възможно да усетите силна топлина или изтръпване, когато енергийните канали; които са били относително затворени, започнат да се отварят. Bсе едно да не сте във форма, да отидете в залата и да започнете да се упражнявате - няма как да не получите мускулна треска. На емоционално ниво, ако се занимавате с индивидуално развитие достатъчно дълго време, ще разберете за себе си такива неща, които не бихте искали да знаете, и в резултат от това на повърхността у вас ще излязат болезнени, потиснати емоции. Енергийната работа може дори да предизвика възникването на емоции във връзка с проблеми, за които сте си мислили, че са напълно решени. Ако това стане, то означава, че енергията работи с по-дълбоките нива на проблема, който все още съществува. На мисловно ниво може да се окаже трудно да се разделите с някои скъпи за вас убеждения, дори когато се убедите, че не са правилни. На мисловно ниво енергиите могат да ни накарат да видим себе си или другите хора, или света по доста различен начин и това да не бъде особено при¬ятно.
Инициациите в тази книга са наистина трансфор¬миращи. Те не са за хора, които са просто очаровани от идеята за трансформацията, а за отговорни хора, отворени към промяна, за тези, които искат истинска, дълбока трансформация.
Така че всеки ден създавайте свещено време и тихо пространство. Хранете се добре, наспивайте се и не се пресилвайте. За някои хора могат да се окажат полезни работата с тялото, емоционалната опора и останалите лечебни процеси. В допълнение към това подкрепа за вас по време на всички инициации в тази книга ще бъде използва¬нето на една специална енергийна технология, създа¬дена от един майстор, известен с инициалите Т. К. От многото учители, които стоят зад организацията на М. Д. Р., този, с който аз работя най-често, е Т. К. Той е абсолютен педант по отношение на безопасното боравене с енергиите и на намаляването на дискомфорта, който те могат да предизвикат. Всички иници¬ации, които дава М. Д. P., и всички инициации в тази книга използват тази нова енергийна технология, съз¬дадена от Т. К., наречена "технология на звездния тетраедър. Много е важно да се знае, че фината енергия, подобно на физическата енергия, се подчинява на определени закони. Следователно, съществува наука и технология на енергийните инициации и за да се помогне на хората, се осъществява голям прогрес чрез увеличаване както на преобразуващата сила на инициациите, така и на лекотата, с която хората могат да ги приемат.
С помощта на уникалния начин, по който изпол¬зва естествено възникващите форми на звезден тетра¬едър в енергийното поле на човека, технологията на звездния тетраедър на Т. К. позволява на енергиите да се интегрират по-дълбоко в полетата на фината енер¬гия на човешкото същество. Звездният тетраедър представлява триизмерен представител на Звездата на Давид. Той може да се образува от съчетаването на два пресичащи се тетраедъра, единият с връх нагоре, а другият с връх надолу. Тетраедърът е пирамида, при която всяка от четирите страни представлява равнос¬транен триъгълник. Това не е тип египетска пирамида с квадратна основа. Новата технология на Т. К. освен това позволява на шакти да измерва непрекъснато основните енергийни центрове и пътища на човека, така че да се намали дискомфортът до възможно най-ниското ниво. Болезнените емоции или мисли, за чието преодоляване иначе може да са необходими години, при инициация с новата технология на звезд¬ния тетраедър отшумяват за няколко седмици.
Но дори и с всички, посочени по-горе съображе¬ния е ясно, че всеки човек трябва да реши сам дали да приеме описаните в тази книга инициация. Възможно е някои хора да помолят Исус, Буда, Дева Мария, някой ангел или някое друго духовно същество, към което те са привлечени, да наблюдава инициациите заради тях.
Преди да извърши инициациите, всеки човек тря¬бва да е абсолютно убеден, с всички подходящи за него средства, че инициациите са безопасни и сигурни и се правят за негово най-голямо добро. Искам да стане напълно ясно, че не карам насила никой да осъществява тези инициации. Освен това, въпреки че хората, които са изпитали лично преобразуващата сила на тези инициации, със сигурност ще искат да ги споделят със свои приятели, настоявам никой от тях да не налага насила тези инициации на други хора.