понеделник, 12 април 2010 г.

Кратко резюме на целите и структурата на тези инициации

Инициациите в тази книга идват от неземни­те духовни учители, свързани със седем различни звездни системи. Но преди да се получат седемте инициации, трябва да се извършат две подготвителни инициации. Основната цел на деветте инициации е да се развие и усили универсалната любов или това, което някои хора наричат Христово Съзнание. Искам да подчертая, че не е задължително човек да е христи­янин, за да се интересува от Христовото Съзнание, защото отличителната черта на това висше състояние на съзнанието е безкористната или безусловна любов за всички създания. Използваме термина Христос (който на гръцки означава "помазаният") като име, приложимо към много същества, а не само като име на Исус. Използваме термина Христово Съзнание като полезен етикет за едно висше състояние, извест­но в редица традиции в историята на човечеството. Нека всеки от вас да интерпретира този термин в най-широк, най-универсален смисъл. Причините, по­ради които инициациите от тази книга идват до пла­нетата в този момент, е, че човечеството е достигнало до точката на готовност.
Инициациите са създадени така, че да функцио­нират заедно, като система. Независимо от това ду­ховните учители, които са създали тази система, са го направили с такава изобретателност, че всеки има възможност да получи толкова на брой звездни ини­циации, колкото желае, и след получаването на двете подготвителни инициации може да получи останалите в какъвто ред пожелае. Оптималният подход, разбира се, е да направи всички инициации и освен това да ги извърши в реда, даден в книгата.
Преди всичко няма нищо странно в това да считаш, че навсякъде във вселената съществува разу­мен живот. На шега е заявявано, че ако Земята беше единственото място, на което съществува разумен живот, в такъв случай е налице ужасно пилеене на пространство във вселената. Разглеждайки този проб­лем от научна позиция, редица астрономи в момента са убедени, че в космоса съществува разумен живот. Не е ли логично да се предположи, че разумните същества от другите светове също ще са развили свои духовни традиции? И не е ли логично да се предполо­жи, че едно истинско духовно същество ще иска да помогне и на другите?
Знаем, също така, че духовната еволюция носи със себе си развиването на определени паранормални способности, в това число и на телепатията. Благода­рение на силно развитите телепатични способности на великите учители, предаванията могат да се осъ­ществят много лесно, независимо от разстоянието между изпращача и получателя. Взимайки предвид всички посочени факти, наистина ли е толкова трудно да си представим мрежа от духовни учители от раз­лични планети, които работят заедно, за да подпомог­нат еволюцията на онези, които не са отишли толкова далеч по пътя, колкото самите те?
На онези читатели, които продължават да са скеп­тично настроени, бих казал само това: да останат отворени към възможността, че нещо, с което те не са запознати, все пак може да се окаже истина. Твърде е вероятно да бъдат изненадани от това, което става.