петък, 9 април 2010 г.

ИЗБОР ЕДНО, ДВЕ, ТРИ И ЧЕТИРИ

ИЗБОР НОМЕР ЕДНО: ВЯРА В НЕЩО ПО-ВЕЛИКО
Може да изберете разбирането - или да отречете - че всичко е енергия и съзнание и че тези субстанции съдържат необятната любов и неизразимата мъдрост на Създателя, на Бога. На планетата Земя има хора, които не вярват в нищо, освен ако не могат да го видят или пипнат, и дори не допускат възможността за съществуването на нещо по-велико. Те имат право да запазят това свое схващане. Какъв е собственият ви избор?
ИЗБОР НОМЕР ДВЕ: БЛАГОДАРНОСТ КЪМ БОЖИЯТА ЕНЕРГИЯ ЗА ЕЖЕДНЕВНОТО НИ СЪЩЕСТВУВАНЕ
Може да изберете разбирането - или да отречете - че на Земята или на всяко друго място в галактиката или вселената сте заобиколени от разумната и любя¬ща енергия на Създателя. Тази енергия ще реагира винаги на вашите молитви, на вашия призив за помощ, независимо как я наричате или към кого отправяте своя зов.
ИЗБОР НОМЕР ТРИ: ИНИЦИАЦИЯ ЧРЕЗ ЗЕМЕН ФИЗИЧЕСКИ КОНТАКТ
Може да изберете разбирането - или да отречете - че от началото на живота върху Земята са същест¬вували голям брой велики физически същества на Светлината, които са обучавали и споделяли своето познание с развиващото се съзнание на човека. Тези майстори на енергията, наричани понякога гуру, са създали непрекъснати лечителски родове, съществу¬ващи и до днес, чрез силата на своето докосване, поглед или намерение. Подобен майсторски дар се дава, за да отвори правилно енергийната верига в тялото на инициирания, така че животодаряващият поток от енергия предизвиква равновесие между ма¬териалността на Земята и висшата духовна природа.
Ако на планетата имаше достатъчно такива гуру, ако те оставаха винаги верни на своето висше духовно призвание и ако достатъчно хора се възползваха от ценните настройки, които те предлагат, в такъв случай човечеството щеше да бъде много по-напред в разви¬тието на своето духовно съзнание. От позицията на небесните сфери има твърде малко земни гуру за милиардите хора, нуждаещи се да бъдат издигнати, докато нашата планета Земя се движи към съдбата си на висшето съзнание. Следователно, собственото й разширяване и развитие ще бъде улеснено, ако повече хора успеят да постигнат едновременно с нея позитив¬ното развитие, съответстващо на нейното. Получава¬нето на духовна инициация ни помага не само като на отделни индивиди, но е полезно и за целия човешки род, за планетата и за редица други форми на живот. Това ще увеличи духовната база, върху която будещите деца могат бързо да се превърнат в израз на една цивилизация с по-развито съзнание. Нещо повече, инициациите, съдържащи мъдрост, любов и състрадание, бързо ще осигурят за голям брой хора свят с по-високи вибрации, подготвен за друг велик духовен/вибрационен учител, или учители, и за една по-велика, по-бърза еволюция на човека.
Тези три избора - вяра в нещо по-велико, благо¬дарност към Божията енергия за ежедневното ни съ¬ществуване и инициация чрез земен физически кон¬такт - продължават да са налице и днес. Това не се е променило. Онова, което днес се е променило, е избор номер четири, новата възможност да се получават космически инициации или благословии от звездите.
ИЗБОР НОМЕР ЧЕТИРИ: КОСМИЧЕСКИ ИНИЦИАЦИИ
Може да изберете разбирането - или да отречете - че енергийните благословии от звездите в момента са налице, за да ви помогнат да се развивате. За щастие в това благоприятно и много вълнуващо вре¬ме тези енергийни благословии идват, за да подпомог¬нат нашите духовни стремежи и да подкрепят усили¬ята ни да лекуваме себе си и да направим всичко, което е по силите ни, за да подобрим нравствената тъкан на земния живот. Те се явяват като още една част на космическия закон, който ни позволява да преодолеем страха, омразата, вината и останалите отрицателни убеждения и емоции.
За онези, които са избрали това духовно пробуж¬дане, седемте енергийни благословии от звездите ще наситят енергийните полета на финото тяло с различ¬ни свещени компоненти на духовно равновесие, до¬веждайки накрая до Христовото Съзнание. Нашата готовност за тези променящи живота енергии, зависи от укрепването на енергийните полета на фините тела, така че да могат да се постигнат по-висши възприя¬тия... и от повишаването на скоростта на техните вибрации, така че техните енергийни модели и струк¬тура да са способни да задържат в себе си и другите налични висши дарове. Тази първа инициация, един укрепващ дар за полетата на фините тела, е важна основа за всички останали инициации, които следват след нея.
Втората подготвителна космическа инициация цели освобождаването от заблудите на илюзорния свят. Изборът да се избавиш от всички илюзии на света в днешната цивилизация може да се окаже почти невъзможен. Терминът "инициация срещу заблуди" се отнася не само до освобождаването от обсебването за физическата красота, но също и от духовното самодо¬волство, от крайния национализъм и от всякакви дру¬ги илюзии за превъзходство, които биха ни разделяли един от друг. В това се включват всички аспекти на човешкия живот в такива области, като културната, расовата, сексуалната, религиозната, икономическата и политическата, както и за всяко друго нещо, за което можете да се сетите. Когато получите тази инициация, тя ще бъде активна през останалата част от живота ви.
Духовните учители от звездите ще разберат кога се интересувате искрено от тези две подготвителни инициации - и едва след като те са били поискани и дадени, могат да се предоставят и останалите седем инициации. С други думи, вие се нуждаете от двете подготвителни енергийии очиствания и от укрепването, за да "издигнете" енергийните полета на своите фини тела, за да могат да задържат висшите енергий¬ни дарове, които ще получите. Този план на Косми¬ческия консорциум е замислен много грижливо, за да направи споменатите енергийни благословии достъп¬ни за всички хора при положение, че те искрено желаят да използват това преживяване на космическото лече¬ние за най-висше добро.
Вероятно тези дни сте имали различни необичай¬ни и дори смущаващи енергийни въздействия, които не са ви съвсем ясни. Тъй като не притежаваме инди¬видуален контрол върху космическите лъчи и небес¬ните енергии, които въздействат на нашата планета, единствената ни надежда е да балансираме по такъв начин собствените си енергийни полета, че да можем да взаимодействаме с тези мащабни промени от ясни позиции. Онези, които притежават осъзнаването и вътрешната решимост да бъдат стимулирани и тран¬сформирани чрез възможността за това космическо лечение, ще усилят будистките и християнските качес¬тва, които внасят духовната истина във физическата реалност. Това е ролята на всяко човешко същество. Ако изберем да ги изживеем, енергийните благосло¬вии от звездите ще ни позволят да си помогнем.
Това не е някакво инцидентно преживяване на "оня свят". То е нещо практично за нашето ежедневие, което от време на време среща редица препятствия и трудности.
Изпитвали ли сте някога дискомфорт от факта, че живеете в своето физическо тяло, и не сте ли искали да отидете някъде на небето? За тези, които се про¬буждат и развиват духовно, това не е необичайно преживяване. Но е преживяване, което ще ви отклони от истинската ви духовна цел, а тя се състои в това да овладеете физическия живот, използвайки своите духовни ресурси. Седемте енергийни благословии, пред¬ложени от звездите, ще стигнат до вас, докато все още сте в своето физическо тяло, за да ви помогнат да направите живота си по-радостен, съзидателен и удовлетворителен. Могат да помогнат за разгръщането на ежедневните ви изяви на отговорен човек върху земята и небесен защитник на живота.
В навечерието на XXI век е много важно да си спомним и да изразим нашия истински произход като хора, които разполагат с три аспекта, изискващи баланс и изява. Притежаваме временната форма на нашето физическо тяло - никога не забравяйте, че тя не е нещо отделно от Майката Земя. Притежаваме също така мисли/чувства, които или ограничават и затварят нашата истинска природа, или освобождават нашата мъдрост и любов за лекуване както на отделния индвид, така и на цялата планета. Това триединство на съществуването, което се стремим да обединим с Майката Земя, ни дарява със силата на съвместното действие при взимането на решения както от позици¬ята на индивидуалното, така и от тази на груповото съзнание. Ето защо за нас е наложително да осигурим преднамерено положителната връзка на съзнателното мислене и чувство, необходими за изразяване на на¬шия божествен модел и цел. Тъй като природата на съществуването се основава върху обединените или холистични връзки и тъй като всяка трансформация на личността се създава от положителна връзка, не е ли укрепването на положителната връзка с неземните същества едно друго освобождаване от вярата ни в разединението?
Вие, разбира се, трябва да определите своя път на вяра и действие и да продължите да осъществявате желанията на своето сърце и душа. Да се надяваме, че всичко от това, което се съдържа на страниците на тази книга, ще ви вдъхнови и дори ще ви помогне в осъ¬ществяването на този небесен процес. В наши дни около планетата има голям брой приятели на светли¬ната и когато настроим енергията и съзнанието си към сходни цели, може да възникнат удивителни синхронни и съвместни връзки. Появяват се прекрасни нови приятели, притеглени от сходството на съзнанието и грижата. Духовните контакти стават нещо обичайно, а любовта начева своя естествен и радостен поток.
Имала съм честта да се срещна с много хора, чиито сърца и умове копнеят за връщането на божес¬твения принцип в нашия земен живот. Но дори да не я срещнем лично ние сме част от тази необятна резонираща сила, която можем да използваме заедно, за да създадем един по-добър свят за себе си, за нашата планета и за живота навсякъде другаде.
Моят съавтор, Ъруин Фюрст, е другар по светлина, с който бях насочена да напиша тази книга, и двамата ви приветстваме с добре дошли за едно по-дълбоко изследване на използването на съзнанието и на фините енергии на живота и за непрекъснато раз¬ширяващите се възможности, които в момента се разкриват пред нас.
Тъй като Ъруин е майстор-ясновидец на енергията, го помолих да ви разкаже част от своята история, преди да продължим с информацията за енергийните благословии от звездите. По този начин ще ви стане ясно, както разбрах и аз, че Ъруин познава най-различни фини енергии и притежава таланта да ги обяснява много ясно на тези от нас, които в момента са готови Да ги използват съвместно с висшите състояния на съзнанието в името на конструктивни цели.
Пожелавам ви да разширите своите възприятия благодарение на това, което ще прочетете тук и ще научите и от други места, и нека нашето общо пътуване бъде улеснено от виденията, които проявяваме и от любящите спътници, които срещаме и ценим високо.