понеделник, 19 април 2010 г.

Женска енергия

Първото нещо, което трябва да знаете, е, че Христовата енергия по самата си природа е баланси­рана. Тя е едновременно мъжка и женска. Ако поглед­нете историческия Исус, който е най-ранният образец за Христово Съзнание и Христова енергия, който познаваме, можете да го видите в живота му. Основ­ният дар на арктурианците за хората, не толкова в днешно време, колкото в бъдеще, е развитието на Христовото Съзнание. Това, което арктурианците правят сега, е изграждането на сириусианска основа и поставянето на рамката за това, което ще се случи в бъдеще. Защо? Защото въпреки че само по себе си Христовото Съзнание е балансирано, явленията, кои­то наблюдаваме на нашата планета, са небалансирани с преобладаване на мъжкото влияние. Както беше казано, арктурианците могат да ни помогнат да раз­вием и ин, и ян аспекта на Христовото Съзнание, но са особено добри в това да ни помогнат да развием ин (женския) аспект на Христовото Съзнание.В езотеричните кръгове са осъз­нали факта, че в момента Седмият лъч увеличава своето влияние върху нашата планета. Седмият лъч се свързва с божествената женственост. Много от про­мените, на които сме били свидетели в индивидуално­то и в общественото съзнание, по посока на по-голямо равновесие, към по-голямо приемане и почитане на женското начало, се дължат на подчертаното влияние на Седмия лъч. Въпреки че лъчът не води началото си от Арктур, арктурианците носят основната отговор­ност за моделирането на неговите честоти, така че да са подходящи за различните цивилизации. Всъщност учителите от различните звездни системи, описани в тази книга, носят подобна отговорност за модулирането на един или повече от лъчите, а освен това винаги работят в сътрудничество с учителите от останалите звездни системи.

Трансформирането на водата в нашите клетки

Голяма част от житейския стрес, който зани­маващите се със светлината изпитват, е причинен от необходимостта да се интегрират голям брой по-ви­соки честоти, достигащи до планетата. Увеличеното структуриране на клетъчната вода може да ни помог­не, защото увеличава стабилизацията на нашите енер­гийни полета. Промяната в структурата на водата ни въздейства на всички нива - физическо, емоционално, мисловно и духовно. Като пример за физическото ниво - тя може да ви направи по-устойчиви към вирусните инфекции. Най-важните резултати от тази промяна в структурата на водата обаче са на духовно ниво.
В ДНК настъпват някои промени, въпреки че в момента повечето от тях се осъществяват по-скоро във финото тяло на ДНК, отколкото във физическата ДНК. Основното нещо, което се случва на хората, които духовно са по-развити и духовно са по-отворе­ни, е, че в тях протичат много интензивни процеси на очистване. Има известна ирония във факта, че по време на този изключително удивителен първонача­лен период на хората, които са по-отворени и духовно са по-развити, в действителност им е много по-трудно отколкото на тези, които не са чувствителни към индивидуалното и духовното развитие.
Достатъчно човек да се вгледа в живота на най-известните духовни учители от нашето време, за да се убеди, че и те страдат от проблеми със здравето. Също като повечето хора, и те умират от рак, сърдечен удар т.н. Затова човек би могъл да попита: "Струва ли си?" Защо да се подлагате на цялото това масирано очистване, ако то ще доведе до някои твърде реални физически, емоционални и мисловни проблеми? И отговорът е, че то си струва усилията и жертвите!
Едно от основните неща, на които са ни учили великите духовни традиции, е, че единствено с помощта на духовната еволюция можем да бъде истински осъществени. Единствено с помощта на духовната еволюция можем да станем достатъчно независими от физическото ниво, така че да не бъдем контролирани от него. И това става като резултат от една промяна в състоянието на съзнанието. Споменах, че прочутите духовни учители умират, повалени от същите болести, от които умираме и ние. Така например Рамакришна, един от най-великите индуистки светци на нашето време и дори на всички времена, умира от рак на гърлото. Разликата е, че той умира в състояние на блаженство, докато някой друг, който страда от същото заболяване, може да умре в състояние на агония. Нещо повече, Рамакришна не само умира в състояние на блаженство, но изживява и целият, си живот в състояние на блаженство.